Радехівський цукор впроваджує американську технологію для зберігання буряку

21 грудня 2018, 11:27 2781

Компанія «Радехівський цукор» розпочала проект з довготривалого зберігання цукрового буряка.

Про це йдеться у повідомленні виробника.

«Досвід перейняли у американських цукроварів, які впродовж тривалого часу виводили технологію такого зберігання сировини. На сьогоднішній день їм вдалося продовжити сезон переробки буряка до 10 місяців. Для порівняння, в Україні середня тривалість сезону 4 місяці», — говориттся у повідомленні.

Як зазначається, чортківський підрозділ підприємства цьогоріч проводить експеримент із середньострокового зберігання сировини. 

«Для порівняння буряк було закладено в два кагати. Один-із активним вентилюванням, другий — без нього. Кагат без вентилювання після 8 днів почав самозігріватися та  втрачати кондицію. Натомість сировина в  кагаті  з вентиляцією  зберігається впродовж півтора місяця  без ознак самозігрівання та руйнування», — зазначили на підприємстві.

Як зазначають на «Радехівському цукорі», на даному етапі експеримент проходить вдало. Підприємство буде й надалі продовжувати роботу над проектом. За декілька років планується продовжити сезон переробки цукрових буряків  з 4  до 7 місяців.


Для довідки: ТОВ «Радехівський цукор» — великий виробник цукру в Західній Україні, входить до міжнародної групи компаній Pfeifer & Langen — великого європейського виробника цукру.