Прометей купив ще один елеватор

08 квітня 2021, 16:58 4366

«Явкинській елеватор» у перших числах квітня став восьмим зерносховищем в елеваторній мережі компанії «Прометей» у Миколаївській області.

Як говориться у повідомленні компанії, комплекс збільшив до 28 кількість елеваторів «Прометею», а загальна потужність зберігання мережі склала 1,663 млн т.

«Ми знаємо, де саме їх потрібно купувати — там, де наша закупівля сильна. І використовуючи наші додаткові інструменти нам вдається отримувати прибуток від кожного елеватора. Сам по собі один елеватор на доопрацюванні і перепродажу ніколи не вийде в «плюс», оскільки ринок сильно коливається, і вгадати ціну буває дуже важко. Можна досягти позитивного ефекту лише за рахунок об'єднання з іншими елеваторами, створюючи мережу», — зазначає власник групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян.

Як зазначається, потужність елеватора — 60 тис. т. Складається з 17 механізованих складів підлогового типу зберігання з верхньої та нижньої галереєю.

Крім того, елеватор розташовується на стику залізничних і автомобільних доріг, що дозволяє приймати зерно як з залізниці, так і з автомобільного транспорту.

Комплекс має в своєму розпорядженні 4 підйомники, 5 точок авто і 2 точки залізничного вивантаження.

Комплекс готовий приймати за добу 1,5 тис. тон зернових культур і відвантажувати — 800 тон з залізничного та 600 тон з автомобільного транспорту.

Доробка зерна здійснюється сепараторами і сушарками. Очищення зерна — 1200 тон, сушка — 350 тонн на добу.

Уточнюється, що елеватор активно готується до майбутнього сезону. У найближчих планах проведення комплексу заходів по збільшенню швидкості приймання та вивантаження зерна, атестація лабораторії елеватора на 7 видів культур, внутрішнє навчання і тестування для трудового колективу.

«Прометей» на протязі нинішнього року продовжить інвестування в подальше поглинання і розвиток елеваторної мережі», — підсумували в компанії.