Прибуток KSG Agro в секторі свинарства зріс до $1,8 млн

06 травня 2020, 09:56 1868

Агрохолдинг KSG Agro за підсумками 2019 року збільшив прибуток в свинарському сегменті на 11%. При цьому частка свинарства в портфелі компанії зросла з 26 до 31%.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

Рівень продажів свиней в 2019 році склав $11,2 млн — практично на рівні 2018 року. У той же час прибуток у сегменті свинарського бізнесу, згідно Звіту холдингу на Варшавській фондовій біржі, збільшився на 11% — з $1,6 млн до $1,8 млн.

«Для нас сьогоднішні реалії у вітчизняному свинарстві означають можливість збільшення частки ринку, а, отже, і прибутку, — говорить голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, — Ми закуповували свиней кращої в світі датської генетики Danbred і продовжували покращувати генетичні дані нашого поголів'я, дотримуючись всіх технологічних вимог по селекційній роботі. І ми збираємося піти ще далі — шляхом створення спільно з данцями племінного репродуктору тут, в Україні",

За його словами, компанія має намір отримати достатню кількість племінного високоефективного поголів'я, яке буде доступно і іншим українським виробникам.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської бізнес-асоціації (EBA). Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проєкти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво.

В 2020 р KSG Agro має намір інвестувати у виробництво свиней на свинокомплексі в с.Нива Трудова (Апостолівський район, Дніпропетровська обл.) понад 25 млн грн, що дозволить збільшити виробництво свинарської продукції, за результатами 2020 р., на 15%.