Пан Курчак за форвардами профінансує аграріїв на 100 млн грн

26 квітня 2021, 17:43 2583

Волинське ТзОВ «Агротехніка», що входить до агропромислової групи «Пан Курчак», розпочало форвардну програму на закупівлю зернових та олійних культур урожаю 2021 року.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, для українських фермерів завжди актуальною залишається проблема пошуку грошей на польові роботи: власних коштів бракує, щоб посіяти новий урожай, а залучені банківські кредити не завжди покривають всієї потреби в грошах.

«З метою підтримки аграріїв, підприємство відійшло від практики фіксування ціни та купуватиме товар за ринковою ціною на момент поставки. Загальна сума фінансової підтримки згідно з програмою складатиме близько 100 млн грн», — розповідає комерційний директор ТзОВ «Агротехніка» Сергій Кочкін.

У компанії впевнені, що  чим вигідніші умови покупки зерна отримують аграрії, тим менше вони мають причин продавати свій врожай «тіньовому ринку». Такий механізм вигідний і аграріям, і покупцям сільгосппродукції.


Для довідки: Агропромислова група «Пан Курчак» заснована в 2001 р. До її складу входять Західна аграрна компанія (вирощування зернових та технічних культур), «Агротехніка» (виробництво і реалізація комбікормів), «Агідель» і птахокомбінат «Губин» (вирощування курчат- бройлерів, виробництво м'яса птиці), «Віра-1» (вирощування свиней), «Нововолинський м'ясокомбінат» (переробка свинини).