Настоянки і наливки: виробник кизилу розширює переробку

21 вересня 2019, 10:11 2149

Найбільший в Європі виробник кизилу — українська компанія Famberry, готується вийти на ринок з настойкою з цієї ягоди.

Про це йдеться в повідомленні компанії на сторінці в Facebook.

«16 вересня ми перейшли важливий бар'єр — отримали протокол випробування нашої кизиловий настоянки. Результати здивували не лише нас, а й самих фахівців з агентства акредитації України на відповідність ДСТУ ISO/IEC. Деякі показники на вміст токсичних елементів був нижче допустимої норми не в кількка відсотків, а в десятки разів», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що компанія поки що виготовила експериментальну партію напою, яку презентує «друзям».

«У планах налагодження серійного виробництва і отримання ліцензії. Сподіваємося, до цієї події залишилося зовсім мало часу», — додали в компанії.

Раніше засновник компанії Сергій Ольшанський в інтерв'ю EastFruit заявляв, що планує випускати кизилові наливки і настоянки.

«Збір врожаю вже закінчено і ми можемо констатувати, що в цьому році він в 2 рази більше, ніж в минулому — зібрано близько 20 тонн кизилу. Це тому, що наш молодий сад вступає в період плодоношення. Сподіваємося, щорічно буде такий приріст», — розкав Ольшанський.

У цілому він вважає вирощування кизилу перспективним, хоча й визнає, що культура споживання ягоди дуже низька.

Famberry продає свіжу органічну ягоду із саду по 50 грн/кг. Заморожену — 75 грн.

«Ми заморожуємо кизил, щоб потім протягом року на переробному підприємстві з нього робити варення, джеми, соуси. Якщо знімуть мораторій на спирт, будемо робити навіть настоянки і наливки з кизилу», — додав Ольшанський.


Для довідки: Famberry — національний виробник продуктів на основі кизилу. Основою продуктів є кизил, вирощений із застосуванням органічних методів землеробства. З 2013 р. — найбільший в Європі кизиловий сад площею 14 га, сертифікований Organic Standard.