Світові гравці цукрового ринку обговорили тенденції галузі: серед них і Україна

25 листопада 2021, 13:42 2357

Світова цукрова спільнота обговорила тенденції галузі під час щорічного International Sugar Organization Seminar (ISO) в Лондоні 22-24 листопада 2021 р.

Компанія «Укрпромінвест-Агро» стала єдиним представником української цукрової промисловості, говориться у повідомленні компанії.

Основна тема конференції — Innovation& Sustainability — сталий розвиток та диверсифікація. Актуальні виклики галузі — не лише COVID-19, а й зниження впливу галузі на довкілля, зазначили в компанії.

«Для нас важливими є теми прогнозів світового балансу цукру сирцю, білого цукру, посилення екологічних норм, як наслідок — прогнози споживання етанолу як палива для двигунів внутрішнього згоряння, що напряму впливатимуть на ціни на цукор. Також ми уважно слідкуємо за усіма новими технологіями, які впроваджуються в рамках програм зменшення викидів СО2», — зазначив директор департаменту продажів цукрової продукції «Укрпромінвест-Агро» Артем Семененко.

Серед основних інструментів задля збереження галузі та її подальшої реорганізації міжнародні фахівці виділяють диверсифікацію, виробництво біопластику, біоетанолу, косметики та паперу, що призведе до зниження забруднення довкілля та згубного впливу на природу.


Для довідки: «Укрпромінвест-Агро» — вертикально-інтегрована агропромислова компанія. Земельний банк складає 116,5 тис. га. Основні напрямки діяльності: вирощування сільськогосподарських культур, виробництво цукру, молочне і м'ясне тваринництво, виробництво борошна.

У грудні 2019 р. екс-президент і чинний народний депутат Петро Порошенко переоформив компанію «Укрпромінвест-Агро» на старшого сина Олексія.