LNZ Group на Сумщині отримала рекордний урожай зелених кормів

28 травня 2019, 16:55 1629

В агрофірмі «Колос», одному з провідних підприємств групи компаній LNZ Group в Сумському регіоні, розпочали заготівлю сінажу люцерни.

Господарство спеціалізується на молочному тваринництві, тому тут постійно шукають оптимальні методи годування великої рогатої худоби, йдеться у повідомленні агрофірми «Вікторія» (також належить LNZ Group).

«Цьогоріч, врожай як ніколи. Люцерна близько 70 см, відповідно достатня зелена маса. Повний комплекс вітамінів для стада буде забезпечений», — розказав керівник агрофірми «Колос» Сергій Пасько.

За його словам, господарство постійно збільшує поголів'я ВРХ, а відтак має на меті раціонально використовувати як посівні площі, так і працю людей.

«Наші агрономи в цьому напрямку спрацювали на відмінно. А головне — люцерна отримала достатньо вологи, і за всіма науковими показниками ми день-у-день розпочали її збирання», — додав заступник керівника Сумського кластеру LNZ Group з виробництва Володимир Шуляк.


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована компанія з 170-річною історією. Один із лідерів насіннєвого ринку України з багаторічним досвідом роботи з провідними міжнародними компаніями-селекціонерами з виробництва насіння кукурудзи, соняшнику, сої, пшениці, гороху, ячменю.

Компанія розвиває три напрямки бізнесу: агровиробництво (Agro), насінництво (Product) і дистрибуцію (Market). Обробляє 70 тис. га землі та має більше 3 тис. працівників у сезон.

До складу LNZ Group входить 33 агрофірми, а також спеціалізований завод з виробництва кукурудзи, багатофункціональний завод з виробництва насіння пшениці, ячменю, гороху, сої, соняшнику, льону, спельти, два елеватори в Черкаській і Сумській областях, 5 логістичних центрів і власний митний склад.