KSG Agro збільшить вдвічі потужність цеху з виробництва пелет

27 березня 2019, 12:47 2138

KSG Agro в 2019 році збільшить потужність власного цеху з виробництва паливних пелет в 2 рази — до 2 тис. т на рік.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

«Агрохолдинг KSG Agro в рамках стратегії розвитку теплогенерації на поновлюваному біопаливі здійснить реконструкцію власного цеху з виробництва паливних пелет, який знаходиться в селі Новопокровка Солонянського району Дніпропетровської області», — говориться у повідомленні.

На даний час продуктивність цеху складає 5 т паливних пелет за зміну. Після модернізації виробничої лінії буде досягнута продуктивність 10 т за зміну (близько 2000 т на рік).

Роботи з модернізації цеху будуть завершені до початку опалювального сезону 2019-2020 рр.

«Виробництво паливних пелет для нас один з важливих пріоритетів. Використання пелет — це як мінімум дворазова економія в порівнянні з природним газом, — коментує голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

За його словами, особливо важливо, що сировиною для пелетного виробництва є власні відходи компанії від рослинництва, в основному — соняшник.

«Додаткові добрива для отримання якісних відходів не вносяться. Для нашого холдингу ця сфера є рентабельною, ми не викидаємо відходи рослинництва, а виготовляємо готовий продукт — пелети і продаємо теплову енергію. Обсяг виробництва покриває потреби обслуговуваних холдингом котелень на біопаливі», — додав Касьянов.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини.

В 2018 році котельні, що працюють на поновлюваному біопаливі, встановлено та введено в експлуатацію агрохолдингом KSG Agro в школах двох сіл Дніпропетровської області — село Тритузне ??(потужністю 500 кВт), с. Надіевка (600 кВт), а також в торговому центрі «Міріада» м Дніпро (800 кВт).

Раніше, в 2017 р, агрохолдинг KSG Agro встановив і ввів в експлуатацію шість котелень на біопаливі: три на підприємстві «Рантьє» в с.Ніва Трудова (кожна потужністю 3,5 мВт), що обслуговує свинокомплекс холдингу, в школах сіл Новопокровка (1,75 мВт), Настасьевка і Зоря (по 600 кВт).

Дев'ять котелень загальною потужністю 8,35 мВт виробляють за опалювальний сезон (160 днів) 2080 Гкал тепла.