KSG Agro збільшив EBITDA у 4,3 рази

18 травня 2020, 10:10 1978

EBITDA агрохолдингу KSG Agro за підсумками І кварталу 2020 р. зросла в 4,3 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склала $1,7 млн.

Про це повідомила прес-служба холдингу з посиланням на звіт компанії, розміщений на Варшавській фондовій біржі.

Операційний прибуток компанії в першому кварталі поточного року склав $0,78 млн проти збитку в $48 тис. в першому кварталі 2019 року. При цьому, згідно зі звітністю, компанія в першому кварталі отримала збиток у розмірі близько $3 млн.

Як повідомили в компанії, більшу частину збитку сформовано за рахунок курсових різниць — якщо за станом на 31 грудня 2019 р. курс долара США в Україні становив 23,6 грн за $1 дол, то на дату складання звітності — 28,06 грн за $1.

«Це є суто технічним показником, що не характеризує ефективність господарської діяльності холдингу. В результаті переоцінки фінансових активів «на папері» був отриманий «збиток» в розмірі $2,6 млн. Крім того, на формальний негативний фінансовий результат компанії в першому кварталі поточного року вплинуло збільшення «ТАСкомбанком» кредитної лінії на $3,2 млн, які були отримані в березні цього року для фінансування поточної діяльності компанії», — зазначають в агрохолдингу.

«Ми нормально розвиваємося, в нинішньому році інвестуємо в розширення нашого свинокомплексу понад $1 млн», — коментує ситуацію голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

Згідно з повідомленням, формальні показники фінзвіту за І квартал є проміжними і в повній мірі не характеризують фінансовий стан холдингу. Про це свідчить позитивна EBITDA компанії, яка значно зросла, акцентували в прес-службі холдингу.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі.  Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство та рослинництво.