KSG Agro інвестує понад 25 млн грн у розвиток свинокомплексу

27 квітня 2020, 16:58 3296

Агрохолдинг KSG Agro в 2020 р. намір інвестувати у виробництво свиней на свинокомплексі в с. Нива Трудова (Апостолівський район, Дніпропетровська обл.) понад 25 млн грн.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

За словами голови ради директорів KSG Agro Сергія Касьянова, це дозволить збільшити виробництво свинарської продукції за результатами 2020 року на 15%.

«На українському ринку відчувається серйозний дефіцит свиней високоякісної генетики — коментує Сергій Касьянов, — А у нас в цьому плані — конкурентна перевага, оскільки наші свині однією з кращих в світі генетики — датської. Тому наше завдання — задовольняти зростаючий попит на якісний генетичний продукт. Цьому сприятимуть інвестиції в продовження реконструкції основного промислового комплексу і початок проектування генетичного репродуктора».

У першому кварталі 2020 р. ціна на свиней в різні періоди збільшувалася на 10-25%.

На даний момент проєкт розвитку свинокомплексу агрохолдингу KSG Agro реалізований на 50% і має близько 60 тис. поголів'я свиней одноразового утримання та 4,5 тис. свиноматок. За проєктом агрохолдинг планує збільшити кількість свиноматок до 8,6 тис., і, відповідно, поголів'я. Свинокомплекс щорічно виробляє 10 тис. т свинини, що становить 50% від споживання мешканців Дніпропетровського регіону.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської бізнес-асоціації (EBA). Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство та рослинництво.