Континентал змінив систему внесення мінеральних добрив

11 листопада 2020, 16:55 2069

Компанія «Континентал Фармерз Груп» паралельно зі збиральною кампанією веде підготовку грунту під урожай наступного року.

Агрохолдинг вперше випробовує нову для себе технологію — внесення добрив за допомогою культиваторів. Завдяки такому локальному внесенню в Компанії планують не лише заощадити до 20 % добрив, а й збільшити ефективність від їх використання на 20–30%, йдеться у повідомленні «Континентал Фармерз Груп».

В агрохолдингу вже завершили внесення добрив таким способом на полях,  відведених під озимий ріпак, триває внесення добрив під соняшник та кукурудзу. На відміну від розкидного способу, де добрива залишаються у верхньому сухому або частково зволоженому (в залежності від погоди) шарі ґрунту, при локальному підживленні, фосфорні та калійні добрива вносять на глибину 20 сантиметрів. Там завжди є продуктивна волога, яка забезпечує рослинам доступ до корисних речовин.

У «Контінентал Фармерз Груп» зазначають, що внесення добрив углиб ґрунту за допомогою культиваторів стимулюватиме кращий ріст кореневої системи. Адже саме її розвиток впливає на ефективність засвоєння елементів живлення і води.

«Рослини з добре розвиненим коренем більш стійкі до посухи, перепадів температури та інших зовнішніх чинників. Це — один із факторів, який забезпечить приріст врожаю в майбутньому», — йдеться у повідомленні.

Аграрії виділяють ще одну перевагу локального методу — обробіток ґрунту та внесення добрив здійснюється за один прохід. Відповідно, земля менше ущільнюється. 


Для довідки: «Континентал Фармерз Груп» була створена в червні 2019 року в результаті об'єднання Агрохолдингу «Мрія» і CFG (Continental Farmers Group). Головним інвестором компанії є SALIC UK (Саудівська Аравія). Компанія обробляє 195 тис. га земельного банку на території 5-ти областей Західної України.