Коник скоротить ручне сортування

06 липня 2020, 13:06 2235

Фермерське господарство «Коник» планує придбати сортувальну лінію для плодів.

Про це йдеться у повідомленні Закарпатської облдержадміністрації.

«Сучасні технології такого обладнання дозволять відбирати плоди за розмірами, розрізняти дефекти плода набагато швидше. Наразі цей процес на підприємстві відбувається вручну», — зазначається у повідомленні.

Крім того під час візиту голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, керівник господарства Василь Мелеш розповів про труднощі, які виникають у роботі господарства, — реєстрацію нових сортів плодових дерев (процедура включає генетичний аналіз; вона довготривала і дороговартісна), та відповідність українського реєстру європейському (деяких сортів, зареєстрованих в Європі, немає в українських списках). Це унеможливлює експорт/імпорт таких насаджень.


Для довідки: Фермерське господарство «Коник» розташоване на території с.Сторожниця Закарпатської області. Вирощує фрукти (яблука, груші, сливи, абрикоси та черешні), саджанці плодових дерев, а також виробляють 100% натуральний сік із власної сировини. Для зберігання фруктів фермерське господарство використовує 4 холодильники загальною ємністю 6400 тонн.