Fairfax стане акціонером Астарти

26 серпня 2016, 12:21 2158

Канадський інвестиційний фонд Fairfax Financial Holdings Limited домовився про придбання великого пакета акцій «Астарти».

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Рада директорів Astarta Holding NV повідомляє про те, що два основних акціонери Товариства, Albacon Ventures Limited (Albacon) і Aluxes Holding Limited (Aluxes), уклали договір купівлі-продажу акцій, який передбачає інвестиції від компанії Fairfax Financial Holdings Limited (Fairfax), холдингової компанії, зареєстрованої на фондовій біржі Торонто.

Так, Fairfax придбала від Albacon 450 тис. акцій і від Aluxes 2,047 млн акцій, що складає в цілому 9,99% від загальної кількості голосуючих акцій Товариства.

Угоду ще треба врегулювати, зокрема Антимонопольний комітет повинен видати відповідний дозвіл.

«Ми раді вітати Fairfax у якості істотного акціонера нашої компанії та бачимо великі можливості для подальшого розвитку «Астарти» в такому сильному стратегічному партнерстві», — прокоментував генеральний директор і засновник «Астарти» Віктор Іванчик.


Для довідки: «Астарта» вертикально-інтегрований холдинг, який з 1993 р. працює в сфері цукрового та сільськогосподарського виробництва. Основна діяльність агропромхолдингу полягає в вирощуванні буряку, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру й супутньої продукції (меляса та сухий гранульований жом, — прим. Ред.), а також молока й м'яса.