Cygnet тестує дрони для обприскування кукурудзи

20 липня 2021, 16:59 3156

Компанія Cygnet 12 липня почала тестувати обприскування поля кукурудзи від шкідників за допомогою дронів.

Про це йдеться у матеріалі корпоративної газети.

Заступник генерального директора з рослинництва ТОВ «Сігнет-Центр» Микола Журавель розповів, що планується провести обприскування на 2 тис. га.

«Дрони працюватимуть на полях, які складно обробити самохідною технікою, наприклад, на схилах. Дрони літають лише у вечірній та нічний час. Там усе автоматизовано, є карти полів і завдання, за якими вони працюватимуть», — уточнив він.

Всього на полях «Сігнета» працюватимуть п«ять дронів: чотири у Житомирському відділенні та один — у Козятинському. Тестування в компанії триватиме сім-вісім днів.

«У середньому за зміну дрон обприскує 70 га, тобто за день усі дрони сумарно — 350 га. Дрони працюють з мінімальним виливом води — 5 л/га», — каже Микола Журавель.

Ефективність обприскування дронами агрономічна служба оцінить після тестування. Проте, як стверджує заступник директора з рослинництва, існує висока ймовірність, що така технологія стане звичною для компанії «Сігнет».

«Думаю, у майбутньому в нашій компанії буде проводитися обприскування дронами, оскільки самохідні обприскувачі дуже витоптують кукурудзу, і ми втрачаємо до 5% урожаю. Тому нова технологія економічно вигідна, перевіримо лиш ефективність такого обприскування. Ще можна буде диференційно вносити дронами засоби захисту рослин — наприклад, коли бур'яни є не на всьому полі, а точково. Можна також за допомогою дронів обприскувати всі культури, а не лише кукурудзу», — додав Микола Журавель.


Для довідки: Група компаній Cygnet обробляє 29 тис. га землі в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях.