Понад 40% української органічної сої до ЄС експортує Арніка

26 жовтня 2021, 13:34 2157

Частка компанії «Арніка» в експорті органічної продукції з України в ЄС складає 15,5%.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«У 2020 році Україна експортувала до країн ЄС 217,21 тис. т органічної продукції, зайнявши четверте місце серед інших країн-експортерів. Серед основних категорій товарів, що були експортовані до ЄС: злакові, макуха, соя, овочі та фрукти. У цьому ж році «Арніка» експортувала до ЄС біля 34 тис. т органічної продукції, що робить її одним із найбільших експортерів власно-вирощеної сертифікованої органічної продукції», — зазначають в компанії.

У той же час, частка органічної сої, що була вирощена та експортована «Арнікою», в загальному обсязі експорту органічної сої з України в ЄС складає 41,1% (майже 12 тис. т з 28,72 тис. т імпортованих з України.

Також в компанії зазначають, що Україна наразі є найбільшим постачальником органічної кукурудзи до ЄС, експортувавши у 2020 році біля 80 тис. т. Біля 22% цього обсягу було походженням з «Арніки», тобто біля 17 тис. т органічної кукурудзи.

Також уточнюється, що окрім країн ЄС, «Арніка» експортує свою органічну продукцію також до Швейцарії, Данії, Великобританії, Японії та країн Північної Америки.


Для довідки: «Арніка» — найбільший виробник органічної сільськогосподарської продукції в Україні. Має понад 15 тис. га під органічним землеробством. Компанія займається вирощуванням і торгівлею органічної сої, пшениці, кукурудзи, нуту, льону, а також технічних конопель.