Бельгійці планують розводити корів в Агропродсервісі

05 липня 2017, 11:18 4858

Компанія «Агропродсервіс» і бельгійська «BBCI» налагоджують партнерські стосунки у вирощуванні біло-блакитної м’ясної породи ВРХ.

Про це домовляються менеджер з експорту бельгійської компанії «BBCI» Філіпп Коллард та генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іваном Чайківським, говориться у повідомленні компанії.

«В Бельгії ми займаємось вирощуванням біло-блакитної м'ясної породи корів, якої поки що не вирощують українські фермери. Нас вразили потужності та потенціал компанії «Агропродсервіс», тому ми зацікавлені в довготривалій співпраці», —  сказав Філіпп Коллард.

За його словами, бельгійську компанію цікавить розведення на базі «Агропродсервіс» чистої бельгійської біло-блакитної м'ясної породи і налагодження експорту відлучених телят компаніям, які мають на це попит.

«Зараз окрім молочного скотарства компанія «Агропродсервіс» починає займатись вирощування м'ясних порід ВРХ. На даному етапі ми вивчаємо ринок та переваги різних порід, а також готуємо відповідні умови на наших тваринницьких комплексах», — сказав під час зустрічі Іван Чайківський.

М'ясне скотарство дуже поширене в Бельгії. Особливе місце в даному секторі країни займає  біло-блакитна м'ясна порода, яка представляє 50% національного стада, яке нараховує майже 1,1 млн корів. 61% Бельгійської біло-блакитної знаходиться в Валлонії і 39% у фламандській частині країни.

Як зазначається, наступна зустріч менеджерів обох компаній стосовно подальших кроків співпраці планується на кінець літа цього року.