Bayer і Monsanto пообіцяли Трампу інвестувати в розробки $16 млрд

19 січня 2017, 10:43 3613

Bayer і Monsanto після об’єднання планують витратити близько $16 млрд на науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи в сільському господарстві протягом наступних шести років.

Про це йшла мова в рамках зустрічі керівників Bayer AG і Monsanto Co з обраним президентом  США Дональдом Трампом  і його командою, повідомляє World Grain.

Як обіцяють представники обох компаній, це будуть «інвестиції в інновації та людей, які створять кілька тисяч нових високих технологій, як наслідок — добре оплачувані робочі місця, на яких люди будуть тримати США в авангарді сільськогосподарських інновацій».

Зокрема, плануються інвестиції в розвиток світового ринку насіння, в дослідження і розробки. При цьому очікується, що стимулювати майбутні інновації в сільському господарстві будуть високотехнологічні спеціалісти: генетики, робототехніки, фахівці супутникових зображень, інженери, вчені даних, передові селекціонери і фахівці по роботі із статистикою.

При цьому відмічається, що угода щодо злиття Bayer і Monsanto, як і раніше, лишається незакритою.


Для довідки: 14 вересня 2016 р. Bayer AG домовилася про придбання Monsanto Co. за $128 за акцію, загальна вартість покупки складає близько $66 млрд. 9 травня 2016 р. Bayer представила свою першу письмову пропозицію по придбанню Monsanto.