Астарта ввела у сівозміну озимий ріпак

28 лютого 2020, 14:14 2202

Агропромхолдинг «Астарта» розпочав польові роботи: наразі проводиться підживлення озимої пшениці добривами КАС. Наприкінці лютого розпочинається закриття вологи та підготовка ґрунту під посів ярих культур.

Оскільки, за метеорологічними прогнозами, весна може бути короткою, в компанії готуються провести посівну в максимально стислі строки, повідомляють в «Астарті».

«Що стосується озимини, то нетипові для зими погодні умови — цьогоріч без снігу і морозів — не позначилися на посівах. Озимі культури перебувають у гарному стані, а ризики їх вимерзання на сьогодні вже відсутні», — повідомили в компанії.

Загалом озимими культурами під урожай 2020 р. в «Астарті» було засіяно понад 50 тис. га. Традиційно в сівозміні озимих основною культурою залишається пшениця на площі понад 48,5 тис. га.

«Вперше в 2019 році в сівозміну компанії було введено озимий ріпак на площі понад 1,5 тис. га. Рішення про введення в сівозміну ріпаку було прийнято, зважаючи на ряд переваг цієї культури, серед яких: ріпак є цінним попередником, рано достигає (що дозволить звільнені площі готувати під висів озимої пшениці або інших культур в тому ж році), виступає у якості біофуміганта (сприяє зменшенню забур«яненості полів), а також є високомаржинальною культурою», — йдеться у повідомленні.