Урожайність пшениці в Астарті зашкалює

09 серпня 2016, 16:04 3336

У виробничих підрозділах «Астарти» цього року намолочено понад 324 тис. т ранніх зернових.

Результатом постійного розвитку технологічних прийомів та сприятливих погодних умов стало зростання врожайності усіх культур ранньої зернової групи, повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, середня врожайність озимої пшениці підвищилася на 8% порівняно з минулим роком — до 5,8 тонн/га, що водночас є найкращим показником за весь час роботи «Астарти». Загалом агрофірми компанії зібрали майже 310 тис. т пшениці переважно високих продовольчих класів.

Відмічається, що велику роль у стабільно якісних результатах відіграє власний насінницький напрямок. На сьогодні «Астарта» повністю забезпечена насінням озимої пшениці, яке вирощується та проходить підготовку на насіннєвих заводах у господарствах двох дочірніх підприємств: ТОВ «Волочиськ-Агро» (Хмельницька область) та ТОВ Агрофірма «ім. Довженка» (Полтавська область). При цьому компанія планує і надалі розвивати цей напрямок діяльності. 


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, основними напрямками бізнесу якого є виробництво цукру та супутньої продукції, зернових і олійних культур, а також молока і м'яса. Компанія є лідером українського цукрового ринку і одним з найбільших виробників молока в країні.