Астарта розпочала інвестиційну програму оновлення техніки

13 березня 2020, 14:30 2432

Агропромхолдинг «Астарта» за декілька тижнів розпочне весняну посівну кампанію, підготовка до якої триває.

Як говорится у повідомленні компанії, завершується підживлення озимої пшениці та проводиться підготовка ґрунту під висів ярих культур.

«Сівозміна компанії в 2020 році не зазнає змін, тому традиційно основними ярими культурами залишаються цукрові буряки (35 тис. га), кукурудза (65 тис. га), соя (28 тис. га) та соняшник (41 тис. га)», — йдеться у повідомленні.

Готуючись провести посівну кампанію максимально ефективно, в «Астарті» розпочато реалізацію першої черги п'ятирічної інвестиційної програми з оновлення агротехніки та впровадження інноваційних ІТ-інструментів агроменеджменту компанії AgriChain, що входить до структури «Астарти».

Інвестиції 2020 року спрямовані на закупівлю 31 трактора (John Deere), а також 21 одиницю зернових, просапних та бурякових сівалок (John Deere, Horsch Maestro, Pöttinger Terrasem, Kinze, Monopil, Amity Tehnology).

«Окрім цього, в рамках інвестиційної програми придбано 2 самохідні обприскувачі (John Deere), 4 культиватори (Amity Tehnology), 3 зубові шлейф-борони українського виробництва та 10 комплектів вакуумних систем для переобладнання просапних сівалок», — додали в «Астарті».

Нові трактори John Deere потужністю 345 к.с. обладнані точними навігаційними та телеметричними системами, які інтегруватимуться з модулями AgriChain Farm та AgriChain Scout. Отримані дані в режимі реального часу дадуть можливість отримувати цінну інформацію, формувати обґрунтовані рішення та створювати точні щоденні завдання для підвищення якості технологічних польових операцій.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).