Агроекологія вже законтрактувала соняшник, ріпак і льон урожаю-2020

13 лютого 2020, 16:54 3519

ПП «Агроекологія» цього року представила на виставці BIOFACH всю експортну лінійку органічної продукції, яка виробляється компанією. Це здебільшого зернова група, адже перероблену продукцію підприємство продає виключно на внутрішньому ринку.

Про це AgroPortal.ua розповів генеральний директор ПП «Агроекологія» Гліб Лук'яненко під час виставки BIOFACH 2020.

«Наразі ми переробляємо невеликі обсяги, і ціна на внутрішньому ринку нас повністю задовольняє. Тож поки що не бачу сенсу виходити з цією продукцією на експорт. В принципі ми хочемо розвивати цей напрям в Україні», — зазначив Гліб Лук'яненко.

За його словами, ПП «Агроекологія» має багато сертифікованих позицій та експортує продукцію до Австрії, Швейцарії, Німеччини, Нідерландів, Словаччини, Ізраїлю.

«Ми намагаємося будувати довгострокові контракти, диверсифікувати експорт і укладати договори вже на майбутній врожай. Ми ще не сіяли соняшник, ріпак, льон, але вже законтрактували повністю ці культури. Це дуже правильна стратегія, такий підхід дає гарантію, що продукція продасться. Зараз експорт фуражної групи до Європи майже закінчився. Вже потрібно шукати нішеві продукти, але цей ринок нестабільний. З нішевих продуктів маємо гірчицю, льон, горох, ріпак. Здебільшого це олійні культури», — розповів Гліб Лук'яненко.

За його словами, виробникам потрібно вибудовувати довгострокові зв'язки з партнерами. ПП «Агроекологія» має деякі домовленості на 5-10 років і навіть підбирає та вирощує окремі сорти під замовника. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua