В ЄС ціни на свиней залишаються стабільними

01 вересня 2020, 16:53 2321

Попри карантинні обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19, ціни на свиней забійних кондицій в ЄС залишалися у серпні відносно стабільними.

Про це повідомляє AHDB.org.uk.  

Зараз на ринок тиснуть різноманітні виклики в царині м'ясопереробки, а також більша середня забійна вага туш, але існує ймовірність, що збільшення забійної ваги свиней стабілізується упродовж найближчих тижнів. Згідно останніх повідомлень, закупівлі з боку Китаю зростають, а деякі карантинні обмеження у торгівлі послаблюються. Загалом така тенденція може спричинити певне зростання цін у майбутньому.

У Німеччині після місячного закриття через спалах COVID-19 серед працівників відновив свою роботу головний переробний майданчик компанії Tönnies. За даними німецької інформаційної асоціації сільськогосподарського ринку (AMI), ситуація вплинула на забій близько 4 млн голів свиней. 17 серпня Китай знову дозволив експорт, тому очікується, що найближчим часом торгівля відновиться. Згідно з повідомленнями, пропозиція наразі задовольняє попит.

Тим часом у Данії компанія Danish Crown призупинила виробництво упродовж двох серпневих тижнів. Причиною став також спалах COVID-19 серед персоналу. На завод припадає близько п'ятої частини свиней, що переробляються в країні. Однак тварин вдалося перенаправити на інші об'єкти. Зараз завод відновив свою потужність на 50%, хоча експорт до Китаю тимчасово припинено. Звіти показують, що через обмежену діяльність у секторі продовольчого обслуговування попит дещо знизився. Однак пропозиція задовольняє попит, що допомагає утримувати ціни стабільними.

В Іспанії ціни на свиней з початку серпня зросли до показника у понад 6 €/100 кг. Це пов'язано з великим обсягом експорту до Китаю. У червні відвантаження свіжої та замороженої свинини сягнули 68,4 тис. т, що на 200% більше, ніж минулого року. Цьому, ймовірно, сприяло зростання виробництва свиней у країні. Однак ціна на експортовану свинину в Китаї з березня знизилася на 16%, що, ймовірно, обмежило зростання цін.

У Франції відмічається хороший попит, що підтверджується показниками продажів. Зниження середньої забійної ваги може свідчити про дещо обмежену пропозицію свиней.