Європа винесе вердикт щодо злиття Syngenta і ChemChina 12 квітня

04 січня 2017, 13:27 2325

Антимонопольні органи Європейського союзу продовжили термін прийняття рішення щодо покупки ChemChina швейцарського виробника ЗЗР та насіння Syngenta AG на 10 робочих днів, до 12 квітня.

Таке рішення було прийнято після того, як компанії попросили про збільшення терміну на обговорення пропозицій щодо правового захисту, повідомляє Reuters.

«N. B.!» ChemChina продовжила пропозицію щодо купівлі Syngenta до березня

Відзначається, що Європейська комісія почала поглиблене розслідування багатомільярдної угоди в жовтні, заявивши, що компанії не розвіяли всі побоювання щодо майбутнього злиття.

Для довідки: Syngenta — одне з провідних світових сільськогосподарських підприємств. Штат компанії, яка працює в 90 країнах світу, становить 28 тисяч осіб.

ChemChina — найбільша державна хімічна компанія Китаю. Спеціалізується на виробництві агрохімікатів, гумових виробів, хімічних матеріалів і речовин, промислового обладнання та на нафтохімічній переробці. Штат компанії складає приблизно 140 тисяч осіб, 45 тисяч з яких працюють в підрозділах ChemChina за межами КНР.

Про операцію зі злиття компаній вперше була оголошено в лютому, і спочатку очікувалося, що вона закриється до кінця року. Однак компанії зіткнулися з деякими перешкодами в різних країнах, які повинні дати дозвіл.