Азія сформує світовий ринок м'яса на 10 років

08 серпня 2020, 09:35 3846

Зростання доходів середнього класу в Азії, особливо у В'єтнамі та Індонезії, сприятиме зростанню споживання м'яса протягом наступного десятиліття.

Про це повідомляє Еnglish.fleischwirtschaft.de.

Світові сільськогосподарські ринки продовжують стикатися із рядом невизначеностей, такими як поширення африканської чуми свиней (АЧС), пандемія коронавірусу, зміна клімату та зміна харчових звичок споживачів. Це все впливає на попит та пропозицію м’яса. 

Збільшення доходів азійських домогосподарств залишається головним фактором, що сприяє зростанню світового споживання м'яса, яке, за прогнозами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і Продовольчої та сільськогосподарської організації (ФАО), зростатиме на 1,2% щорічно протягом наступних десяти років. 

Глобальний попит на яловичину буде зростати за рахунок приросту населення та зростання кількості домогосподарств середнього класу. Споживання яловичини в Азії зросте на 2,7 млн тонн протягом наступних десяти років.

Зокрема, у В'єтнамі та Індонезії прогнозується, що обсяги імпорту яловичини збільшаться відповідно на 24% та 34%. Китай залишається величезним ринком збуту яловичини, однак після АЧС країна обмежить подальше зростання її імпорту. Виробництво птиці в Індії, Бразилії та Індонезії складе велику частку від загального приросту виробництва м'яса.

До 2029 року Бразилія та США збільшать обсяги виробництва яловичини трохи більше, ніж на півмільйона тонн. Однак їхня частка у світовому виробництві яловичини не зміниться, оскільки низка менших країн, таких як Пакистан та Південна Африка, мають намір збільшити свою частку виробництва.

Світовий експорт м'яса зросте із середньорічним темпом від 0,7% до 2029 року, що призведе до загального обсягу глобальної експортної торгівлі до 42 млн тонн.