Висоцький: У сільському господарстві 80% успіху залежить від технології

07 жовтня 2020, 15:51 2164

Аграрний бізнес — це насамперед конкурентний бізнес, а щоб бути ефективним і прибутковим у сільському господарстві, потрібно враховувати два базові фактори. Це — погода і технології.

Таку думку AgroPortal.ua під час заходу «УКАБ Агротехнології» висловив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

За його словами, якщо на погоду не можна вплинути, а лише адаптуватися, то технології на 100% підконтрольні з точки зору управління.

«Є чітке розуміння, що 80% успіху в конкурентному середовищі — це технології. Сільгосптоваровиробникам важливо вивчати ефективні технології, а також ділитися досвідом, створюючи синергію з іншими виробниками», — каже він.

На переконання Тараса Висоцького, таким чином матимемо зростання ефективності у секторі та нарощування конкуренції.

На уточнююче запитання, досвід якої країни Україні варто було б запозичити, Тарас Висоцький констатував, що не варто дублювати технології, потрібно кращі практики адаптувати до українських ґрунтів та особливостей.

«Більшість країн має одні й ті ж виклики — збереження вологи, призупинення ерозійних процесів, перехід на збір 2-х урожаїв у зв'язку зі зміною клімату тощо. Для прикладу візьмемо збереження максимуму доступної вологи, тут відомі практики Strip-till, Mini-till, No-till. Але наші ґрунти не аргентинські, принцип буде один і той же, але технологія своя», — резюмував заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.