Промінь планує вдвічі збільшити поголів'я свиней і корів

04 липня 2021, 09:00 5522

У СТОВ «Промінь» на Миколаївщині планують вдвічі збільшити поголів'я свиней і корів і підвищити ефективність виробництва за рахунок переробки врожаю через тваринництво.

Про це AgroPortal.ua розповів власник підприємства Олександр Остапенко.

«Для досягнення поставленої мети нам потрібна велика кількість високоякісної зернової сировини для виготовлення комбікормів для тварин: зараз за сезон перевалюємо 30 тис. т, плануємо дійти до 50 тис. т», — зазначає Олександр Остапенко.

За його словами, в господарстві також є мета зробити повну завантаженість комбікормового заводу в дві зміни і досягти американського показника надоїв — 14 тис. кг молока в рік на корову.

N. B. Елеватор в серці фермерського господарства

Сьогодні в «Промені» вирощують 650 голів свиноматок і 2150 голів корів, надої від однієї корови — понад 12,5 тис. кг молока на рік. На підприємстві впроваджено кращий світовий досвід, кожна ділянка, кожен процес тут автоматизовані, і, як каже сам керівник, скрізь панує «страшна» диктатура технологій — відступити від регламенту не можна ні на хвилину. А зібрану в різних розрізах точну статистику підприємства регулярно аналізує консультант з США — щоб при необхідності коригувати процеси, раціони і т.д. і рухати бізнес до потрібних показників.