Індексне страхування діє вже в 9 областях України

30 травня 2018, 15:30 4710

У сільському господарстві України раз на 4-5 років спостерігається певна схема часткової або повної втрати врожаю зернових. Також раз на 20-30 років трапляються катастрофічні ситуації, які можуть призвести до повної втрати врожаю.

Про це повідомив голова регіонального представництва IFC в Україні, Білорусії та Молдові Джейсон Пеллмар під час семінару «Основні принципи розробки продуктів індексного страхування».

«Страхування сільського господарства залишається єдиним ефективним інструментом. Воно може не тільки покрити втрати, які аграрний бізнес відчуває через зміну температур, але також забезпечує його стабільний розвиток, даючи можливість отримати доступ до фінансування», — зауважив експерт.

За словами Джейсона Пеллмара, одна з ініціатив розвитку сільськогосподарського страхування, започаткована Проектом IFC в Україні, — це індексне страхування. Партнерська програма із Syngenta, яка стартувала в 2016 році в 3-х областях, сьогодні охоплює вже 9 областей України (Кіровоградська, Дніпропетровська, Харківська, Донецька, Луганська, Запорізька, Одеська, Херсонська, Миколаївська) та покриває ризики по 7 сільськогосподарським культурам.

Як зазначається, партнерська програма продемонструвала, що індексне страхування має великий потенціал в Україні, і попит з боку фермерів зростає з кожним роком.