Зметикували на трьох, або Як на Шумщині равликів розводять

13 січня 2020, 07:55 2142

Три фермерські родини об’єдналися, вклали власні кошти і виготовляють ікру равликів, а заодно — розвивають культуру їх споживання у своїх земляків.

Спочатку подружжя Грицаюків, Олійників та Карп’юків вступили до кооперативу равлиководів у Тернополі й закупили там мальок. Коли почали займатися вирощуванням равликів, дізналися, що на Шумщині вони не єдині, і тепер є партнерами по бізнесу з іншими виробниками. Об’єднуючи зусилля, вони сподіваються задовольнити попит усієї України.

Фермери вирощують равликів для ресторанів і магазинів. Хоча взимку молюски сплять, фермери відзначають: напередодні різдвяних свят замовлень від гурманів вистачало. Та й не дивно, бо цей дієтичний продукт сприяє покращенню зору та пам’яті, запобігає захворюванням серцево-судинної системи, його можна вживати вагітним та діабетикам.


Джерело фото: Шумськ Info