Виробник озвучив умови розвитку молочного бізнесу

15 лютого 2021, 08:00 2180

Україна має величезний потенціал у молочнотоварному виробництві, і сталий розвиток цієї галузі можливий, але за умови наявності дешевих і довгострокових кредитів, хорошої професійної освіти, стабільної політики та стабільного уряду.

По це повідомив директор ТОВ «Кищенці» Корнеліс Хендрік Хузінха під час онлайн-заходу в рамках Eurotier Digital на тему: «Сучасне тваринництво — потенціал для інвестицій в Україні».

«На жаль, майже нічого з перерахованого в Україні немає. Розбудова цих речей дуже важлива. Відповідальність за це лежить на тому, хто живе в Україні, та на тих, хто інвестує в Україну», — вважає Корнеліс Хендрік Хузінха.

Він додав, що не бачить рішення розвитку молочнотоварного виробництва в програмах сприяння, оскільки вони дуже прив'язані до корупції. А також зазначив, що не бачить майбутнього України у великих агрохолдингах, вважає, що потрібно, щоб були та розвивалися місцеві фермери.

Директор ТОВ «Кищенці» розповів, що зараз триває співпраця з IFC та Світовим банком щодо розвитку інвестицій у молочнотоварний сектор.

«В Україну варто приходити працювати, при цьому необхідно бути відкритими до іншої культури, бути гнучкими, вміти співпрацювати, шукати контактів та переймати досвід інших», — зазначає Корнеліс Хендрік Хузінха.