На Сумщині дотацію за приріст корів отримають 19 господарств

02 листопада 2021, 13:07 2341

За кількома напрямами програм підтримки розвитку аграрного сектору економіки вже закінчився термін подачі документів на отримання коштів, проводяться виплати або формуються виплатні документи.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Сумської ОДА.

Відзначається, що за напрямом «Дотація за утримання кіз та овець» згідно з поданими документами департаментом перераховано 1,14 млн грн 6 суб'єктам господарювання за утримання 1114 овець та 26 кіз.

Також за напрямом «Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності фермерському господарству, у власності якого перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства» прийнято 7 заявок від фермерських господарств, обсяг дотації становить 980 тис. грн. Відповідно до даних, зазначених у заявках, заявниками утримується 270 корів.

На даний час Департаментом агропромислового розвитку Сумської ОДА здійснюються необхідні заходи для підготовки проведення перерахування бюджетних коштів фермерським господарствам, яким нарахована дотація за утримання корів, для подачі платіжних документів органам Казначейства.

За напрямом «Дотація за приріст корів» станом на 1 вересня поточного року до Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації звернулося 19 сільгосптоваровиробників із заявками та документами на отримання спеціальної бюджетної дотації за приріст поголів’я корів власного відтворення.

Відзначається, що заявниками утримується 955 корів власного відтворення, що утримувалися станом на 1 липня, факт народження яких у господарстві власника підтверджено витягом з Єдиного державного реєстру тварин, та переведені в основне стадо протягом першого півріччя поточного року.

Попередній загальний обсяг дотації становить 28,65 млн грн.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua