Експерт: Інвестиції в молочну галузь можуть витіснити імпорт

18 лютого 2021, 13:30 2208

Внутрішній молочний ринок України сьогодні недооцінений, адже при встановленій фізіологічній нормі споживання молочних продуктів 380 кг на людину в рік, за оцінками експертів, українці споживають лише 185 кг. Тому є величезний потенціал внутрішнього ринку молочної продукції, в який можна інвестувати.

Таку думку висловив голова ради директорів «Спілки молочних підприємств України» Вадим Чагаровський під час онлайн-заходу в рамках EuroTier Digital на тему: «Сучасне тваринництво — потенціал для інвестицій в Україні».

«Україна була завжди експортоорієнтованою державою і лише в 2020 році перетворилась на нетто-імпортера молочної продукції. У 2020 році в Україну було завезено імпортної молочної продукції на $297 млн, що показує потенціал внутрішнього ринку, де імпорт цілком можливо замістити вітчизняною переробкою», — відзначив Вадим Чагаровський.

За його словами, в Україні достатнього кадрового потенціалу, щоб забезпечити створення ефективних бізнес-команд підприємств для роботи в молочній галузі.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua