Перші 4 млн грн дотацій пішли аграріям Львівщини

28 червня 2021, 08:00 2927

Аграрії Львівщини отримали право на фінансову підтримку у сумі 3,9 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації за підсумками першого засідання конкурсної комісії з визначення учасників Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

За результатами засідання, 5-ти суб'єктам господарювання надали право на фінансову підтримку у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів з розвитку та започаткування власної справи в ягідництві, овочівництві та скотарстві на загальну суму 2,5 млн грн.

«Для успішного ведення сімейного фермерства була й залишається необхідність механізації ручної праці, фізичним особам підприємцям, які створили СФГ на базі селянських господарств надано право на здешевлення вартості придбаних основних засобів на суму 414 тис. грн. А також право на часткову компенсацію вартості придбаного обладнання одержали два кооперативи на суму 400 тис. грн», — уточнили у відомстві.

Також на засіданні конкурсної комісії розглядалася фінансова підтримка суб'єктів господарювання аграрного сектору економіки шляхом компенсації відсотків за кредитами та договорами лізингу.

«Результатом роботи стало надання права на отримання компенсації 9 суб'єктам господарювання на суму 605 тис. грн. Даний фінансовий ресурс дозволить здешевити 8,4 млн грн кредитних ресурсів, залучених у лізингових компаніях та кредитних спілках.

Часткове відшкодування вартості придбаних для вирощування ягідної продукції мікробіологічних засобів захисту та живлення отримали 3 сільгоспвиробники на суму 29,4 тис. грн, та одному виробнику органічної продукції відшкодовано вартість сертифікації у розмірі 15 тис. грн», — підсумували у відомстві.


Для довідки: на реалізацію Комплексної програми з обласного бюджету виділено 20,3 млн грн.