ОТП Лізинг профінансував аграріїв на понад $100 млн

03 січня 2020, 10:35 2198

У 2019 році ТОВ «ОТП Лізинг» за фінансовими програмами видав $225 млн, з цієї суми 50% складає фінансування аграрного сектору.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин під час Першого земельного форуму «Доступ до фінансів та лізингу».

«OTP Bank активно включився в аграрні розписки, а «ОТП Лізинг» надає аграріям техніку в лізинг. При цьому аграрний портфель OTP Bank загалом складає 10-12 млрд грн, в «ОТП Лізинг» — 8 млрд грн. Частка аграрного сектору — 4 млрд грн», — зазначає Андрій Павлушин.

За його словами, ще 25% портфелю складає фінансування придбання вагонів-зерновозів та 20% — автомобілів. До речі, «ОТП Лізинг» є найбільшим утримувачем автопарку в Україні, налічуючи 7500 легкових автомобілів.

«Наші європейські акціонери вважають, що Україна буде стрімко розвиватися, і на 2020 рік поставлено великий план в сумі $275 млн. Цьогоріч очікуємо збільшення фінансових ресурсів саме в аграрному секторі, тому що ті аграрії, які раніше купували техніку за готівку, більше обиратимуть фінансові інструменти», — зазначає Андрій Павлушин.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua