Названо необхідні кроки для прискорення зростання ВВП

03 липня 2019, 10:59 1756

Для суттєвого прискорення економічного зростання Україні треба забезпечити відкриття і лібералізацію ринків для приватного капіталу.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, пише УНН.

Віце-прем'єр підкреслив, що наразі Україна демонструє впевнене економічне зростання, однак його темпи є занадто повільними для повноцінних змін в Україні.

«Щоб економічне зростання було більш динамічним, слід забезпечити відкриття і лібералізацію ринків для входження приватного капіталу в енергетиці, агроіндустрії, інфраструктурі, фінансовому секторі, а також забезпечити умови для розвитку приватного бізнесу: дерегуляцію, захист прав власності, верховенство права, справедливу судову систему, ефективні антикорупційні заходи», — наголосив Кубів.

Він зазначив, що наразі Україна одночасно реалізує кілька стратегічних завдань. Це вимагає мультиплікації зусиль та пошуку оптимально дієвих інструментів для прискорення зростання та реформ.

«Цифровізація дозволяє одночасно вирішити питання ефективності та прозорості державного управління, подолання корупції, інклюзивності в економіці, освіті, соціальній сфері. Цифровізація — це потужний стимул до розвитку міст, створення «смарт» інфраструктури, медицини, державних сервісів. А ще цифрові сервіси — це додаткові 7-8% до зростання ВВП України щороку», — зауважив Кубів.