На Львівщині з обласного бюджету для аграріїв виділили 18 млн грн

02 березня 2020, 11:20 2278

Львівщина лідирує в Україні за показниками підтримки аграріїв. На 2020 рік з обласного бюджету на розвиток АПК виділено 18 млн грн.

Про це повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський в рамках АГРОПОРТ Захід Львів 2020.

«В грудні 2019 року Львівською ОДА була прийнята «Стратегія розвитку агропромислового комплексу Львівської області до 2027 року», де визначено 5 ключових напрямків. У березні на сесії обласної ради ми подамо план реалізації стратегії, який частково вже затверджений. На реалізацію будуть залучені кошти як з обласного та місцевих бюджетів, так і спонсорські кошти. Адже якщо бізнес бачить, що це цікаво державі, і в межах чинного законодавства вона готова надати пріоритети, то бізнес теж долучається», — зазначив Василь Лозинський.

За його словами, є різні проєкти підтримки аграріїв — співфінансування відсотків, здешевлення кредитів. Ця підтримка ще не така, як у Польщі, але це лише початок шляху, коли аграрій може мати дешевші гроші.

«Намагаємося різними промоакціями підтримати виробників. Спільно з Департаментом економіки Львівської ОДА розпочали проєкт «Купуй Галицьке», куди включили всі торговельні мережі області, виробників. За пів року продажі продукції, виробленої у Львівській області, збільшилися в середньому до 9%, а окремих продуктів харчування — до 20%. Через два тижні знову стартуємо з цією акцією», — зазначає Василь Лозинський.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua