Молодим фермерам планують збільшити розмір дотації

05 червня 2019, 17:30 2050

Близько 500 фермерських господарств в Україні очолюють фермери віком до 35 років.

Про це в ході виставки АГРО-2019 заявила в.о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева, йдеться у повідомленні Мінагропроду.

«Нам надзвичайно важливо почути і підтримувати таких енергійних молодих людей-фермерів, які б своїм прикладом надихали інших створювати свій аграрний бізнес на селі. Безперечно, для успішного бізнесу важливі технології, економіка, екологія, але людина залишається ключовим моментом. Без людського фактору нічого працювати не буде», — сказала вона.

За її словами, зараз для Мінагропроду важливо почути від фермерів конкретні запитання та пропозиції: що сьогодні робить міністерство недостатньо ефективно, як вдосконалити підтримку саме сімейного фермерства, новостворених фермерських господарств і молодих фермерів.

«Господарства з молодими керівниками, звичайно, не обмежені в користуванні будь-якими напрямами підтримки АПК, запровадженими урядом. Але в цьому році ми запровадили новий окремий напрямок саме для молодих фермерів до 35 років. Поки що це 40 тис. грн, але в перспективі можливо сума буде збільшена до 48 тис. грн», — зауважив заступник міністра Віктор Шеремета.

За його словами, поступове впровадження нових інструментів державної підтримки для «молодих фермерів» стимулюватиме розвиток бізнесу на селі і сприятиме розвитку сільських територій.