Байєр навчить аграріїв розбиратися в податкових змінах

28 березня 2017, 09:54 2560

Компанія «Байєр» запустила по всій Україні серію тренінгів «Байєр Агрофінанси: Податки», мета яких — допомогти аграріям у освоєнні змін до податкового законодавства.

Останні вступили в дію 1 січня 2017 року, коли було скасовано спеціальний режим ПДВ для сільськогосподарських підприємств, і аграрії перейшли на загальну систему оподаткування ПДВ, повідомляють в компанії.

Як уточнюється, тренінги були розроблені в рамках спільного Проекту сприяння розвитку малого і середнього бізнесу «Байєр» та Міжнародної фінансової корпорації (IFC) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Заплановано 19 тренінгів в найбільших містах України з березня по травень місяць 2017 р.у, взяти участь в яких можна, звернувшись до регіонального представника аграрного підрозділу Crop Science. 

«Минулого року ми проводили тренінги «Байєр Агрофінанси» з управління фінансами, де дізналися, що для наших споживачів дуже нагальна тема оподаткування у зв’язку з черговою  податковою реформою. Ми оперативно відреагували на динамічне правове середовище, і в рамках спільного проекту з IFC та USAID нам вдалося в короткі терміни залучити першокласного  консультанта — компанію «Делойт», і розробити практичний тренінг для бухгалтерів і керівників агрокомпаній, — коментує менеджер з розвитку нових фінансових рішень «Байєр» Ольга Бігун. — Не всі середні й малі агрокомпанії можуть дозволити собі послуги податкового консультанта міжнародного рівня. В рамках нашого спільного gроекту з IFC «Байєр» надає таку можливість клієнтам по всій Україні».

Як розповідають в компанії, учасники тренінгів «Байєр Агрофінанси: Податки» мають можливість всебічно проаналізувати, як вплине податкова реформа 2017 року на їх бізнес. Вони розбирають реальні бізнес-кейси з оподаткування, прораховують вплив ПДВ-формули на  обігові кошти підприємства, порівнюють вигоди та недоліки для свого бізнесу єдиного податку та податку на прибуток, дізнаються  як отримати бюджетну дотацію у 2017 році тощо. Тренінги проводить досвідчений податковий менеджер київського офісу компанії «Делойт» Віталій Шеремета, що має більш ніж 20-річний професійний досвід.

«Делойт» — це глобальна бізнес-екосистема довіри та партнерства. Навчальна програма, яку ми реалізуємо як консультанти компаній Байєр та IFC в рамках Проекту для малих і середніх агропідприємств в Україні, слугує тому підтвердженням», — зазначає партнер, керівник департаменту податково-юридичних послуг «Делойт» в Україні Вікторія Чорновол.

За її словами, завдяки цьому проекту агровиробники мають змогу отримати доступ до міжнародної експертизи в податково-юридичній сфері, технологіях, інноваціях та супроводження експорту заради зміцнення економіки України.

«Дуже цікавий, живий тренінг, де теорія пов’язана із практикою. Я проаналізувала вплив ПДВ-формули на обігові кошти, зробила для себе важливі висновки. Також у нас була гарна дискусія в колі бухгалтерів і керівників — спілкування з колегами завжди додає енергії», — поділилась своїми враженнями головний бухгалтер ПП «Імпак» Світлана Савчук, яка відвідала тренінг «Байєр Агрофінанси: Податки» в Житомирській області.

Більше про «Байєр Агрофінанси», а також інші Агрорішення від «Байєр» можна дізнатися за посиланням, або звернувшись до регіональних представників компанії.


Для довідки: «Байєр» — це міжнародна компанія зі спеціалізацією в галузі наук про життя, а саме — охорони здоров'я та сільського господарства. У 2016 фінансовому році група налічувала близько 115 200 працівників, а обсяг продажів становив €46,8 млрд. Сума капітальних витрат за рік сягнула €2,6 млрд, витрати на дослідження та розробки €4,7 млрд. 

«Делойт» — бренд, що об'єднує понад 240 тисяч фахівців незалежних фірм у більш ніж 150 країнах. Фахівці компанії надають послуги в напрямах аудиту, консалтингу, фінансового консультування, управління ризиками, оподаткування та супутні послуги клієнтам державного і приватного сектору різних галузей економіки.

IFC, член групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, що зосереджує свою діяльність на приватному секторі ринків, що розвиваються. Працює з більш ніж 2000 компаніями по всьому світу. У 2016 фінансовому році довгострокові інвестиції IFC в країни, що розвиваються, зросли майже до €19 млрд.