Зеленський: 5 млн га української землі розікрали

23 жовтня 2020, 10:15 2626

Політики старого покоління багато років лякали український народ земельною реформою, не даючи людям права вільно розпоряджатися своєю землею. За цей час із 7 млн га сільськогосподарських земель у державній власності залишилося трохи більше 2 млн га, ще 5 млн га просто вкрали.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв«ю чотирьом українським телеканалам.

Глава держави нагадав, що на минулому тижні він підписав указ про передачу понад 2 млн га земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності.

«Ми встигли 2 млн га моїм указом передати ОТГ. І тепер вони будуть відповідати за використання цієї землі, за наповнення місцевого бюджету. І це правильно», — наголосив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що впродовж останніх майже 30 років українські політики виступали проти запровадження вільного обігу землі та брехали народові про те, що так начебто захищають український родючий чорнозем від продажу іноземцям. Але насправді вони через «сірі» схеми розкрадали цю землю.

«Ми проаналізували, як, вибачте на слові, «промивали» мозок людей щодо земельної реформи. Потім ми змінили голову Держгеокадастру, який одразу відкрив усі цифри — 5 млн га вкрали. Залишилося трохи більше 2 млн га земель. Всього було 7 млн га. Де ще п'ять? Їх вкрали», — зазначив Президент.

За його словами, частина людей, причетних до розкрадання сільгоспземель, і зараз перебуває у Верховній Раді України.

Також виступали проти впровадження ринку землі земельні лобісти.

«Вони не хотіли, щоб ми проводили земельну реформу. А що — погано, що ми віддали людям можливість розпоряджатися землею?» — зауважив глава держави.