Волинь лідирує у виробництві соусів та майонезу

10 січня 2021, 10:45 4184

Не один рік частка Волині переважає у загальнодержавних обсягах із виробництва кетчупу і соусів томатних, гірчиці готової, майонезу, соусів.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

«Харчова промисловість є основною переробною ланкою агропромислового комплексу Волині. В області виробляється достатньо продовольства для забезпечення здорового харчування. Виробники харчових продуктів області вносять чималий внесок у виробництво промислової продукції в Україні», — зазначається в повідомленні. 

N.B. Індекс агроефективності областей України 2020 у ІНФОГРАФІЦІ

У Департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА повідомляють, що індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень-жовтень 2020 року порівняно з відповідним періодом до минулого року становив 99,3% (по Україні — 98,2%). За січень-жовтень 2020 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 6,5 млрд грн, що складає 25,9% у загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua