На Вінниччині закладають вишневий сад

17 травня 2020, 09:00 8136

Компанія «Тріада-МК», яка займається вирощуванням та переробкою плодово-ягідних та овочевих культур в селі Снітків на Вінниччині, заклала вишневий сад на 25 га та збирається висадити саджанці ще на 32 га.

Про це повідомив директор ТОВ «Тріада-МК» Сергій Українець, повідомляється на сайті Вінницької ОДА.

«В Україні є дефіцит вишні. Раніше цю ягоду купували у населення, але вирішили закласти власний вишневий сад для цього використовуємо тільки сучасні саджанці з сертифікованого Бахмутського розплідника, які йдуть під комбайновий збір. Вишня вигідно відрізняється тим, що при зборі або вже в ящиках, вона може довше зберігатися в порівнянні з іншими ягодами, наприклад, малиною», — зазначає Сергій Українець.

За його словами, підприємство дає можливість також заробити тим, хто не працює на ньому.

«Акції з безкоштовної роздачі посадкового матеріалу місцевому населенню ми проводимо щорічно і, в залежності від потреби на ту чи іншу ягоду, роздаємо відповідний посадковий матеріал. Цьогоріч ми активно роздаємо насіння гарбуза, який йтиме на виробництво соку і переробку. Також роздаємо вишню. Нами не просто видається посадковий матеріал, але ми ведемо й супровід- наші  агрономи дають консультацію, складаємо рекомендаційно-технологічну карту по вирощуванню. В подальшому нашим підприємством пропонуються досить вигідні умови, аби люди здавали вирощений врожай саме нам, до того ж нами забезпечується відповідна тара і транспорт для доставки», — розповідає Сергій Українець.

Крім того ТОВ «Тріада-МК» вирощує суницю садову за новою технологією — у тунелях: так квітконоси ростуть активніше, відповідно, в результаті виходить більша кількість ягід. Всі саджанці накриваються плівкою для захисту від сонячних опіків і опадів. Плантація знаходиться під крапельним зрошенням. У господарстві «Тріада-МК» розраховують на врожайність до 20 т/га, тоді як при традиційній схемі посіву збирали 10-12 т/га. Перший урожай з посадок за новою технологією зібрали в 2019 р.

В яблучних садах середня врожайність становить 30 т/га. Вирощують сорти «Ред чіф», «Голден», «Айдаред», «Пинова», «Пінк Леді» та інші. Всі яблука збираються і сортуються на вищий, перший, другий сорт відповідного калібру.


Для довідки: «Тріада-МК» — це багатопрофільна група компаній, яка спеціалізується на вирощуванні, збиранні, переробці та продажу свіжих і заморожених ягід, фруктів. Сади та ягідні плантації займають понад 700 га, з яких 300 га сертифіковані під органічне виробництво. Компанія має наступну структуру під садами: суниця — понад 10 га, малина — 26 га, лохина — 10 га, яблуні — 170 га, вишні — 100 га.