Тернопільщина відмовляється закривати залізничні станції

24 жовтня 2018, 14:33 2492

В Тернопільскій області виступають проти закриття неефективних вантажних станцій.

Про це заявив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час наради, говориться у повідомленні облдержадміністрації.

За його словам, в Україні виникла проблема із забезпечення вагонами-зерновозами. Зокрема, у жовтні з потрібних понад 3 тисячі — Тернопільщина отримала 482.

«Через складну ситуацію, яка виникла, у мене серйозні претензії до роботи «Укрзалізниці». Зазначена концепція щодо закриття 12-ти станцій із 42-ох в області — категорично неприйнятна і на цей крок ми не підемо. Це моя принципова позиція як голови ОДА», — наголосив Степан Барна.

Також він зазначив, що готовий надати всебічну підтримку для вирішення даної проблеми та налагодження спільної роботи із «Укрзалізницею». Проте, якщо ситуація не вирішиться протягом кількох днів, то в інтересах області та аграріїв зокрема, звертатиметься до керівництва держави.

Проблему визнають і в «Укрзалізниці». Зокрема перший заступник директора виконавчого регіональної філії «Львівська залізниця» Ярослав Федак наголосив на недостатній кількості тепловозів.

«Ми звикли, що вагони повинні курсувати так, як курсували до цього. Проте, станом на сьогодні, можливості забезпечити у повному обсязі рухомим складом у нас немає. Загалом динаміка по всіх вантажах у регіонах позитивна, окрім зернової», — сказав він.


Для довідки: раніше про небажання закривати вантажні станції заявив глава Закарпаской ОДА Геннадій Москаль.