Створено буклет, який агітуватиме школярів йти у аграрії

26 лютого 2019, 19:00 4188

Центр «Розвиток КСВ» спільно з компаніями «Астарта-Київ», «Монсанто-Україна», «Сварог Вест Груп», «Сингента» та HarvEast Holding розробили унікальний буклет «Твоє майбутнє в аграрній сфері».

Публікація створена в рамках освітнього проекту «Карта професій», щоб допомогти учням та студентам зорієнтуватися у виборі майбутньої професії, зрозуміти особливості аграрної сфери та побачити перспективи кар'єрної реалізації у цій галузі, говориться у повідомленні центру.

В основі буклету лежать практичні поради та матеріали від провідних українських компаній, а що найцікавіше — реальні історії фахівців, які побудували кар'єру в аграрній сфері.

«Буклети поширюватимуться серед закладів загальної середньої освіти, що є учасниками спільноти «Кар'єра мрії», для використання у 5-10 класах під час розроблених Центром «Розвиток КСВ» курсів «Бесіди про кар'єру», що отримали гриф Міністерства освіти і науки. Розповсюдження освітнього проекту «Карта професій» планується з вересня 2019 року на всі заклади загальної середньої освіти в Україні», — говориться у повідомленні.

Буклет знаходиться у відкритому доступі на порталі у розділі «Вибір професії».

«Аграрний сектор входить до ТОП-3 експортних секторів України. Але зазвичай це не дуже популярна професія серед школярів, особливо для школярів у містах. Тому цією картою професій в аграрній сфері ми хотіли розбити стереотипи про нецікавість професій та показати інновації і те, чого можна досягти, працюючи в цьому секторі. Приємно, що 5 великих агрохолдингів об'єднались задля вирішення цієї проблеми», — зазначає голова правління Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна.

За її словами, з кожним роком все більше кваліфікованих фахівців з агрономічною освітою потребує ціла низка сфер бізнесу: агрохолдинги, фермерські підприємства, хімічні, насіннєві, консалтингові, дистрибуційні, інвестиційні та торгові компанії й навіть банки.

 «Нам, аграріям, є чим пишатися та є чому навчати майбутнє покоління! Ми самі реалізовуємо дві програми корпоративної соціальної відповідальності: «Свідомий вибір» та «Твоя кар'єра у Сварозі», які спрямовані на побудову якісної співпраці зі школярами та студентами. Відтак, для агрохолдингу участь у підготовці буклету «Твоє майбутнє в аграрній сфері» стала шансом долучитись до поширення власного досвіду та обміну новими ідеями », — коментує директор департаменту корпоративних комунікацій та зв'язків з громадськістю корпорації «Сварог Вест Груп» Олена Шершньова.

«Досягнення і розвиток науки у сільському господарстві неможливі без справжніх професіоналів у цій галузі. Становлення потужного аграрного think tank в Україні — наше з вами спільне завдання, і ми пишаємося тим, що активно долучаємося до партнерських ініціатив із підготовки нових кадрів для галузі, а також впроваджуємо власні освітні проекти для молоді», — говорить менеджер з корпоративних заходів та проектів КСВ компанії «Сингента» Альона Федько.


Для довідки: Центр «Розвиток КСВ» — експертна організація, яка вже більше 10 років займається впровадженням соціальної відповідальності задля системних і якісних змін в Україні. Організація працює над 4-ма пріоритетними напрямками КСВ в кризові часи, розвиток освіти, соціальна відповідальність державних органів влади, просування України за кордоном та об'єднує 40 компаній в Україні.