Реєстрацію пасік спростять та переглянуть вартість процедури

22 травня 2020, 10:20 26533

Наразі питання реєстрації пасік стоїть на порядку денному по бджільництву в Мінекономрозвитку. Новим наказом, який знаходиться на фінальній стадії розробки, передбачається зробити процес реєстрації пасік більш простим і зручним для бджолярів.

Про це розповів керівник експертної групи політики якості директорату сільського розвитку Мінекономрозвитку Олександр Лозовицький під час Медового марафону 2020: «Додана вартість у медовому бізнесі та криза, як час можливостей».

«Вже підготований наказ, який передбачає спрощення процедури реєстрації пасік. Ми зараз консультуємося з колегами з Міністерства цифрової інформації щодо того, як зробити процес реєстрації пасік простішим і зручнішим та зменшити безпосередню потребу контактувати пасічникам з представниками регіональних органів, які здійснюють реєстрацію пасік», — зазначає Олександр Лозовицький.

За його словами, бджолярам буде запропоновано реєстрацію в електронному форматі, а для тих, хто не має такої можливості, збережуть класичний паперовий варіант.
«Мова йде про наказ, який досить довго розробляється, але зараз фактично знаходиться на фінальній стадії, і ним буде переглянуто 90% підзаконних актів по бджільництву», — зазначає Олександр Лозовицький.

Також у документі переглядається вартість реєстрації пасік, яку планують прив’язати до кількості бджолосімей.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua