Реєстрація харчових потужностей вийшла в онлайн

20 травня 2021, 17:27 3676

Нову електронну послугу — Державну реєстрацію потужностей оператора ринку харчових продуктів — запущено 18 травня 2021 р.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«Це послуга для фізичних і юридичних осіб, а також для підприємців, які займаються виробництвом, транспортуванням, зберіганням та/або реалізацією харчових продуктів. У 2020 році в Україні було зареєстровано 86 363 потужності, на яких виробляються, зберігаються або реалізуються харчові продукти», — йдеться у повідомленні.

Послугу надають територіальні органи Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Можливість отримання послуги в онлайн-форматі дозволить підприємцям: 

1. Зекономити час. Зараз послуга надається впродовж 15 днів після подання заяви на реєстрацію. В онлайн-форматі час на надання послуги скорочується до 10 днів. У подальшому ця послуга буде доопрацьована і стане повністю автоматичною.

2. Зекономити кошти. Наразі подати заяву на реєстрацію можна особисто або через законного представника шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом). Після запровадження онлайн-формату послуги заява буде подаватися онлайн через портал «Дія», не потрібно буде платити за послуги поштового пересилання.

3. Мінімізувати вплив людського фактору. Нині при особистому зверненні неможливо уникнути контакту з чиновником. Окрім того, особисті візити до органів надання послуг небажані під час карантинних обмежень. Завдяки онлайн-формату можна подати заяву віддалено, перебуваючи у себе вдома, уникаючи безпосереднього контакту з чиновниками. Тому онлайн-формат послуги також є й антикорупційним.

Детальніше про послугу за посиланням.