Прогноз: Індія відкриє ринок для українських бобових

30 вересня 2021, 11:33 2728

Індія відкриє для України ринок бобових і стане для неї одним із найбільших ринків збуту.

Про це повідомили в ГС «Співтовариство виробників і споживачів бобових України».

Відмічається, що конференцію «Бобові — майбутнє планети» в якості VIP-спікера відвідає керуючий директор Національної федерації сільськогосподарських кооперативів Індії Суніл Кумар Сінгх. Дана організація має безпосередній вплив на прийняття рішень урядом Індії щодо скасування квот на ввезення на її територію бобової продукції.

В рамках конференції заплановано проведення ряду двосторонніх зустрічей посадових осіб української та індійської сторони.

«Важливо, що уряд Індії вже схвалив імпорт сочевиці з Росії, що знизило залежність країни від Канади й Австралії, які були чи не єдиними постачальниками даної продукції. Цей крок призвів до зниження вартості імпортованої сочевиці на 2,5% в низці портів країни», — зазначають у ГС «Співтовариство виробників і споживачів бобових України».

Представники спілки додають, що сьогодні ціни на сочевицю в Індії знаходяться на рекордно високому рівні: ціла сочевиця коштує $1,08 за 1 кг оптом, а в роздріб — понад $1,35 за кг. Канадську сочевицю купували і продавали за ціною $70,39 за 1 ц в порту Мундра в лютому 2021 р. Еквівалент зараз торгується по $101,53 за 1 ц, що на 46% більше.


Для довідки: детальніше про ринок гороху можна дізнатися на VI Міжнародній конференції «Бобові майбутнє планети», яка відбудеться 29 жовтня 2021 р. в Києві.