Продукція аграріїв Миколаївщини відома в 105 країнах світу

22 травня 2021, 10:45 4021

На території Миколаївської області знаходиться 175 підприємств переробної та харчової галузі, діяльність яких охоплює майже всі напрямки споживчого ринку.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Миколаївської ОДА.

Відзначається, що у структурі виробництва харчових продуктів у Миколаївській області провідне місце посідає переробка та консервування фруктів і овочів, виробництво олії та тваринних жирів, виробництво продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалів і крохмальних продуктів, виробництво молочних продуктів, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів.

N. B. #Індекс АПК. Всупереч умовам ризикованого землеробства Миколаївщина лідирує за показниками виробництва

Експорт продукції сільського господарства та продуктів її переробки за 11 місяців 2020 року склав $1,4 млрд, питома вага якої у загальнообласному експорті товарів становила 71,6% та 3,2% до загальнодержавного експорту такої продукції.

У структурі експорту продукції рослинництва зернові культури склали 50,0% ($996,0 млн). Найбільші обсяги експорту здійснювалися до країн Європейського Союзу та Азії.

Експорт харчових продуктів склав $211,8 млн, з них: $111,2 млн жирів та олії тваринного або рослинного походження та $100,6 млн готових харчових продуктів (продукти переробки овочів, різні харчові продукти, алкогольні та безалкогольні напої та оцет, залишки та відходи харчової промисловості). Питома вага у загальнообласному експорті становить 10,5%.

Найбільші експортні поставки продуктів із переробки відбулися до Молдови, США, Панами, Німеччини, Греції, Мальти, Британії, Хорватії, Гонконгу, Китаю, Японії, Сінгапуру, Кореї.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua