З’явився перший туристичний маршрут від проєкту Географічні зазначення в Україні

12 травня 2020, 18:20 3237

Експерти проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» працюють над зменшенням наслідків посткоронавірусної кризи для туризму і запустили перший пілотний проєкт «Дорога вина та смаку Української Бессарабії».

Про це йдеться на сторінці проєкту у соцмережі Facebook.

«Концепція взаємодоповнюючих заходів, пов’язаних із сільським, зеленим та еногастрономічним туризмом, є частиною стратегії розвитку українського туризму і стане опорою для розвитку сільських територій. Пілотний проєкт підсилює стійкість місцевих виробників, надає інноваційний туристичний інструмент туроператорам та пропонує групам підприємців повторити цю модель у Закарпатті, на Херсонщині та в Карпатському регіоні», — говорить керівник проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» Саверіо Савіо.

За його словами, після місяців карантину, протягом яких мільйони людей застрягли вдома, в них з’явилося прагнення до більш здорового і природного способу життя. В цій ситуації відвідини сільських територій, де немає великого скупчення людей, можуть стати гарним варіантом.

Представники проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» очікують, що за такого сценарію внутрішній сільський туризм прийматиме все більше й більше туристів, а це повільно, але впевнено вдихне нове життя в економіку. Загалом коронавірусна криза може посприяти просуванню світу до відповідального, стійкого та соціально інноваційного туризму.

«Як відповідь на прагнення туристів, зростає тенденція до «повільного сільського туризму», все більше туроператорів рекламують місцеві напрямки, уникаючи тривалих подорожей та максимізуючи час відпочинку. Цей новий підхід до туризму обіцяє автентичніший досвід подорожей, більше споживання місцевих продуктів, збереження спадщини, використання чистої енергії, етичне бачення туризму, а також кращу турботу про екологію та якість життя місцевих мешканців і відвідувачів. Крім того, повільний внутрішній туризм у сільській місцевості може підтримати місцеву та автохтонну культуру», — зазначає Саверіо Савіо.

За його словами, для зростання «нового» туризму уряду потрібно працювати над забезпеченням необхідної інфраструктури та сприяти готовності приватного сектору інвестувати в місцеві туристичні локації.