Інвестори отримали безпечний сигнал від України

12 листопада 2018, 08:00 2172

Український агросектор має великий інвестиційний потенціал, а закриття угоди SALIC UK Ltd (Saudi Agricultural and Livestock Investment Company, Великобританія) з Mriya Farming PLC (Великобританія) стало хорошим індикатором, що з країною працювати безпечно.

Таку думку в коментарі AgroPortal.ua висловив колишній міністр аграрної політики та продовольства України (2014-2016 рр.), незалежний директор Mriya Farming PLC Олексій Павленко.

За його словами, зростання зовнішньої торгівлі, особливо з країнами Євросоюзу, свідчить про зацікавленість іноземних інвесторів, навіть не зважаючи на ймовірну політичну турбулентність перед роком подвійних виборів.

«Наведу лише один приклад. Нідерланди. Майже в 2 рази збільшення оборотів за 3 роки — до $1,2 млрд. Цифри говорять самі за себе. Окрім цього, інвесторів цікавить не лише виробництво, а й логістика, переробка, суміжні галузі», — констатує Олексій Павленко.

На його переконання, більш привабливою для інвесторів Україну можуть зробити «однакові правила для всіх».

Мова йде про верховенство права, шлях по конвертації пострадянських стандартів якості процесів на європейські стандарти.

«Без цього не можна відкривати нові ринки. А наступним кроком має стати нарощування відкриття нових ринків, що дасть Україні нові можливості для розвитку», — резюмував Олексій Павленко.


Для довідки: Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» та агенція UCABevent 12 грудня проведуть Х Міжнародну конференцію «Ведення агробізнесу в Україні» — підсумковий захід, який окреслить зміни в умовах ведення аграрного бізнесу в Україні у 2018 році: макроекономічні, регуляторні, законодавчі та визначить тренди, оцінить ризики та перспективи на наступний рік.

Олексій Павленко — запрошений спікер  дискусії. Він візьме участь у панельній дискусі «Найбільші українські аграрні інвестори», поділиться досвідом успішного інвестування в український АПК.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua