Нідерланди сприяють досягненню Цілей сталого розвитку в українських селах

11 лютого 2021, 11:40 2693

Конкурс «Неймовірні села України» — гарна ініціатива AgroPortal.ua, тому протягом кількох років Посольство Королівства Нідерландів в Україні підтримує цей проєкт. Він наближає українські села до міст і міжнародної спільноти та дозволяє людям з усього світу дізнатися про них більше.

Таку думку висловив радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Рейнауд Наутен під час захисту бізнес-проєктів розвитку сільських територій та церемонії нагородження сіл-фіналістів V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020».

«Мета цьогорічного конкурсу — підтримка сталих бізнес-проєктів, що сприяють досягненню Цілей сталого розвитку. Впевнений, це буде головним напрямком на найближчі роки, і Нідерланди готові виступити партнером у їх досягненні», — зазначає Рейнауд Наутен.
Він наголосив, що приємно вражений активною участю громад і широким відгуком про конкурс «Неймовірні села України 2020».

«Якщо порівнювати з Нідерландами, то Україна — це велика країна з дуже великими відстанями, і навіть українці не в змозі побачити всі ті чудові місця, які є в країні. Як радник з питань сільського господарства я багато подорожую Україною, але зараз, звісно, ми всі трохи обмежені в пересуванні та сподіваємося, що в майбутньому зможемо поновити наші поїздки. І відвідування села-переможця та інших фіналістів «Неймовірних сіл України 2020» вже є в моєму списку», — говорить Рейнауд Наутен.

За його словами, краса природи та культурна спадщина сільських територій — це скарби, якими ми маємо пишатися та мусимо берегти.

«Але я переконаний, що найцінніший скарб — це люди, мешканці українських сіл, люди, які піклуються про розвиток своєї громади та шанують історію своєї землі, працюють над розбудовою сталих сільських територій з турботою про довкілля. Це люди, які розробляють проєкти, щоб забезпечити фермерів гідним доходом, та заохочують інших відповідально вести свій бізнес. А ще це люди, які докладають зусиль, щоб популяризувати своє село на всю Україну», — наголошує Рейнауд Наутен.

Він висловив сподівання, що на етапі реалізації проєкту села-переможця конкурсу «Неймовірні села України 2020» вдасться акумулювати якнайбільше практичного досвіду з Нідерландів. Також Рейнауд Наутен побажав громадам усіх сіл, які брали участь у конкурсі «Неймовірні села України 2020», успіху в реалізації їхніх амбітних цілей.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua