Названо ТОП-3 пріоритети уряду в аграрній сфері на наступний рік

16 грудня 2020, 10:49 1773

Уряд сконцентрується на ефективній підготовці до відкриття ринку землі, сфокусується на розвитку меліорації й аграрній логістиці.

Про це заявила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів під час онлайн-конференції «Ведення агробізнесу в Україні».

«При підготовці до відкриття ринку землі вже впроваджується кілька ініціатив: імплементація системи геопросторових даних для впорядкування всієї інформації про земельний банк в Україні та паралельно з цим проводиться реформа Держгеокадастру. Але до відкриття ринку землі нам потрібно прийняти ще три закони, і один з них, який врегульовує питання дерегуляції та передачу земель територіальним громадам, намагатимемося прийняти ще цього року», — зазначає Юлія Ковалів.

За її словами, ще одним завданням буде створення Фонду підтримки фермерів, який при запуску ринку землі надаватиме фермерам кредити та доступні фінансові інструменти, які допоможуть їм на першому етапі виступити активними гравцями на ринку землі сільськогосподарського призначення.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua